Gratis website maken met WordPress - Snel en eenvoudig

Wilt u weten hoe u een gratis e-commercesite kunt maken in WordPress? U kunt een ecommerce website met WordPress maken in iets minder dan 5 minuten. Volg gewoon de stappen in dit artikel.

WordPress is het beste platform om een gratis ecommerce website te maken. In dit artikel zullen we zien hoe u een gratis ecommerce website kunt bouwen met behulp van WordPress zonder geld te hoeven uitgeven en zonder enige codering; de snelste en eenvoudigste manier.

Waarom WordPress gebruiken om een gratis E-commerce website te maken?
Om een gratis ecommerce website te bouwen heeft u een gratis ecommerce website bouwer nodig en met het WordPress platform krijgt u een gratis ecommerce website bouwer genaamd WooCommerce. Het is zeer eenvoudig om een online winkel te creëren op WordPress met behulp van WooCommerce.

WordPress E-Commerce Thema's & Plugins
In het WordPress-platform gebruiken we voornamelijk 2 soorten software die bekend staan als Thema's en Plugins.

WordPress Thema - Het gaat over hoe uw webwinkel eruit ziet. U kunt slechts één actief thema voor één webwinkel hebben. Er zijn veel gratis ecommerce thema's beschikbaar, dus kies een thema dat u leuk vindt voor uw gratis ecommerce website.

WordPress Plugins - Plugins voegen functionaliteit of functies toe aan uw webwinkel. Het kan nodig zijn om een aantal plugins toe te voegen zoals checkout plugin, Wishlist plugin etc., om meer functionaliteit toe te voegen dan wat WooCommerce gratis ecommerce site builder u geeft. Maar WooCommerce is meer dan genoeg voor nu.

Snelle en eenvoudige manier om een gratis E-commerce website te bouwen
De snelste en eenvoudigste manier om een gratis ecommerce website te maken is door gebruik te maken van de volgende WordPress tools - Astra gratis WordPress thema en plugins zoals WooCommerce (gratis ecommerce website bouwer), Elementor, en Astra Starter Sites plugins. We zullen zien hoe we een gratis ecommerce website kunnen maken met behulp van deze tools.

Zoals ik al zei, zijn er veel gratis thema's en plugins in WordPress. Maar het kost wat tijd om er volledig gebruik van te maken. Als beginner hoef je niet zoveel tijd te besteden aan het lanceren van je eerste e-commerce winkel.

Astra WordPress E-commerce Thema installeren
Het eerste wat u moet doen is het installeren van het door u gewenste thema, omdat dit het algehele uiterlijk van uw website beïnvloedt. Om de Astra gratis thema te installeren,

Ga naar het dashboard van uw WordPress-website die de achterkant van uw site is.
Op het dashboard is er een "Appearance" menu, onder dit menu is er een "Thema's" optie. Klik op de optie "Thema's".
Het opent een pagina met een standaard geïnstalleerd thema. U moet dit wijzigen. Klik op de "Add New" knop die bovenaan staat.
U gaat naar een pagina met een aantal populaire thema's. Gebruik de zoekbalk op deze pagina en zoek naar het thema "Astra".

Nu heeft u met succes een thema voor uw e-commerce site geïnstalleerd. Het is tijd om de plugins te installeren. De belangrijkste plugin die we nu nodig hebben is de Astra Starter Sites Plugin. Deze plugin geeft ons een lijst van gratis ecommerce website templates die gemakkelijk kunnen worden geïmporteerd, zodat we niet van nul af aan een ecommerce website hoeven te maken. Om deze plugin te installeren,

Ga naar het menu "Plugins" op het Dashboard van uw site.
Onder het menu "Plugins" vindt u de optie "Add New". Klik erop en u gaat naar een pagina met alle populaire gratis WordPress Plugins.
Gebruik de zoekbalk op deze pagina om te zoeken naar " Astra Starter Sites". Het zal er uitzien zoals op de foto.

Klik op "Nu installeren" op deze plugin en installeer deze plugin op uw website.
Klik na de installatie op "Activeren" en activeer de plugin op uw website.

Importeren van een gratis E-commerce website van de Astra Starter Sites
Nu we de Astra Starter Sites plugin hebben geactiveerd, kunt u een website naar keuze importeren. Dit doen we,

Klik op de optie "Astra Sites" in het menu "Appearance" op het dashboard.
Kies op de Astra-sites pagina voor "Elementor" als uw favoriete paginabouwer.
U kunt veel sjabloon websites vinden op deze pagina, en u kunt zien dat sommige zijn getagd "Agentschap", wat betekent dat ze zijn premie en je moet betalen om ze te gebruiken
Maar er zijn andere website-sjablonen die gratis zijn, en we kunnen ze gebruiken

 

Op de top, in de buurt van de zoekbalk, kunt u een aantal menu-opties zien, klik op "e-commerce" optie, en het zal alleen de e-commerce website sjablonen tonen.
Kies een site die niet gelabeld is als "Agentschap" en klik erop om "Details en Preview" te zien.
U kunt zien dat er plugins zoals "Elementor" en "Woocommerce" nodig zijn voordat u de site kunt importeren.
Klik op "Nu installeren" voor beide plugins, en ze zullen worden geïnstalleerd en vervolgens de plugins activeren.
Nadat Elementor en Woocommerce zijn geactiveerd, kunt u een "Import This Site" knop vinden. Klik op deze knop, en deze site wordt geïmporteerd naar uw website.

 

Hoera! U heeft een gratis ecommerce website gemaakt die binnen enkele minuten volledig functioneel is! Nu hoeft u alleen nog maar de instellingen te wijzigen, en uw producten toe te voegen aan uw website en uw online shopping website is klaar voor gebruik.

Met behulp van WooCommerce gratis E-commerce Website Builder
U kunt WooCommerce installeren vanaf uw WordPress Dashboard (back-end). Of u kunt het bestand hier downloaden.

WooCommerce is een ecommerce plugin die de kern van de ecommerce functies voor uw winkel geeft. Na het importeren van de Starter site, gaat u naar de WooCommerce instellingen en geeft u uw persoonlijke instellingen voor uw winkel zoals uw E-mail, Betalingsopties, Accounts, Belastingen, en Verzending, enz,

U vindt een "Product" menu op het dashboard. Hier kunt u uw Artikelen, Afbeeldingen, Omschrijving etc. toevoegen en bewerken,


Het kost wat tijd om te leren, maar als je het eenmaal hebt geleerd, wordt WooCommerce erg makkelijk te gebruiken en kun je duizenden producten en miljoenen klanten beheren met WooCommerce.

Gebruik van Elementor Plugin
Elementor is de beste pagina bouwer plugin en samen met WooCommerce plugin is het zeker de beste eCommerce website bouwer. Elementor helpt u om alle pagina's van uw website te bewerken, inclusief uw productpagina's, allemaal vanuit de Visual Editor (WYSIWYG). U kunt uw pagina's ontwerpen op elke manier die u wilt dat ze er uitzien met behulp van Elementor. Het heeft ook 24 widgets zoals Image carrousel, Video embedding, Icons, Buttons en nog veel meer die gebruikt kunnen worden om een aantrekkelijke en operationele website te bouwen.

gallery/6f5aad0d00d7ffdd371da9cf99d91f3e
gallery/3173c6bc61179117b5966655bb6c79ed
gallery/62112a0903751146f9c3f341d24b927c